Γ. Μίχος: «Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Ναυπακτία»

Στην αρμοδιότητα του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου Ναυπάκτου εκχωρείται η πίστα σλάλομ-καγιάκ του Ευήνου, κατόπιν σειράς επαφών που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μεταξύ της Επιτροπής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, με ημερομηνία 16 Ιουνίου 2021:

«Παραχωρείται κατά χρήση στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου Παπαχαραλάμπειο» για αόριστο χρονικό διάστημα, χωρίς αντάλλαγμα, η ΕΚΤΑΣΗ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (προπονητήριο πίστας σλάλομ-καγιάκ) του Β.Κ. 90 Δημοσίου Ακινήτου, εκτάσεως εμβαδού ενενήντα (90) στρεμμάτων, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στην υπό στοιχεία υπό στοιχεία 25/05-09-2002/Δ.12 απόφαση της Κ.Ε.Δ. και από 10/09/2002 παραχωρητήριο προς την Γ.Γ.Α. και ορίζεται από τα σημεία Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Α στο από Ιουλίου 2001 τοπογραφικό διάγραμμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας».

Η παραχώρηση έχει σκοπό τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και τη χρήση τους για αθλητικές δραστηριότητες μέσω των οποίων θα βγει πολλαπλά ωφελημένη και η  περιοχή της Ναυπακτίας. Η Επιτροπή Διοίκησης, κατόπιν οδηγιών του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με την Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Ναυπακτίας και Θέρμου, προκειμένου να δρομολογηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για την επανέναρξη λειτουργίας της πίστας, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική φυσική στη χώρα ολυμπιακών διαστάσεων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, κ. Γεώργιος Μίχος, σε δήλωσή του για την εξέλιξη σημείωσε τα εξής: «Η εμπιστοσύνη της πολιτείας και του ίδιου του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, να παραχωρήσει στην αρμοδιότητα του Σταδίου την πίστα του Ευήνου, αποτελεί τιμή και συνάμα αναγνώριση του έργου που παράγεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, το Υπουργείο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σύντομα θα έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο παρεμβάσεων, μέσω του οποίου ο χώρος θα αποδοθεί και πάλι προς χρήση, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή καθώς αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο».